MENY  
HOVEDSIDE Søk
 INFO


Solgården - et unikt feriested

solgarden 6Solgården er et moderne og funksjonelt feriested for de som ønsker og har behov for et ferieopphold i trygge og tilrettelagte omgivelser. Det gis tilbud til enkeltpersoner, par eller grupper og personalet har lang erfaring med å tilrettelgge for personer med spesielle behov.

I forbindelse med en studiereise ble HABU invitert til omvisning på Solgården i Spania. Seksjonsleder
solgarden 2 Pablo - Photo: habu - Copyright: habu
Direktør Pablo Sbertoli
Bjørn Lerdal og førstekonsulent Øyvind Lied ble tatt svært godt tatt imot av direktøren for senteret Pablo Sbertoli som informerte om senterets tilbud.
 
Solgårdens historie startet på sekstitallet  hvor det ble arrangert sydenturer for norske utviklingshemmede med ledsagere til Benidorm-området i Spania. Å reise på vanlig hotellferie med mennesker som trengte ekstra tilrettelegging, var en utfordring og det gav grunnlaget for ideen om et eget feriested for utviklingshemmede i Syden. Det ble etablerte et humanitært andelslag som samlet inn penger og kjøpte en tomt. I løpet av få år stod et feriesenter for utviklingshemmede ferdig og dette fikk etter hvert navnet Solgården.  Dørene ble åpnet i mars 1972 og har siden hatt tusener av gjester hvert år.  Solgården utviklet etterhvert sitt tilbud til å ta imot nye grupper, som for eksempel pensjonister og andre, med behov for trygg og tilrettelagt ferie.
 
Senteret fremstår idag som et moderne og funksjonelt feristed. Gjestene bor i egne gjestehus (Casa) og har tilgang på en rekke fritidsaktiviteter, utflukter og underholdning. Sentert har også tilgang på norsk helsepersonell og tilbyr bla. fysikalsk behandling. Solgården ligger i et flott turterreng og har egen minigolf, bocciabane, innendørs og utendørs basseng, sansehage m.m. Tilbudet er åpent for enkelpersoner, par eller grupper og du kan velge å benytte en av de arrangerte turene fra Norge hvor Solgården har chartret egne fly.
 
Høsten 2007 åpnet Solgårdens siste bygg - Casa 7 med 40 rom med god standard. Her er kan f.esk. grupper som driver forskings og utviklingsarbeid leie seg inn for en kortere eller lengre periode. Solgården er også egnet til å arrangere kurs og seminarer.  
 
Du kan finne mer informasjon om Solgården på deres nettside: solgarden.no
 
Solgarden 1 2009  - Photo: habu - Copyright: habu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
solgarden 3 2009 - Photo: habu - Copyright: habu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solgarden 4 - Photo: habu - Copyright: habu

Skrivervennlig utgave

PIH logo - Copyright: HABU

 

 

 
Symbol kurs - Photo: habu - Copyright: habu
 
 
 
 
 
 
ASK logo - Photo: habu - Copyright: habu
 
Kart
 
  
 
 
 
Undervisning - Copyright: Barrys clipart

 
 
Henvisningsskjema
 
Habunøkkel - Photo: Solveig
 
 
individuel plan forside
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
HABU Arendal tlf. 37 07 57 50 - HABU Kristiansand tlf. 38 07 43 95