MENY  
HOVEDSIDE Søk
 INFO


Har intensive treningsprogram effekt ?

gutt i trapp - Photo: Soveig Stokkeland

Kunnskapssenteret har utarbeidet en rapport om effekten av intensive treningsprogram for hjerneskadde barn. Rapporten er bestillt av Helsedirektoratet og utarbeidet av en tverrfaglig utredningsgruppe. Det konkluderes med at effekten er dårlig dokumentert, men at tidlig intensiv stimulering ser ut til å ha bedre effekt enn vanlig habilitering.

nasjonalt kunnskapssenter
 
 
 
 
 
 
 
På bestilling fra Helsedirektoratet har Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten utarbeidet en rapport om effekten av intensivt treningsprogram for barn med hjerneskade. Rapporten konkluderer med at effekten er dårlig dokumentert, men det kan se ut til at barn med mulig hjerneskade har litt mer utbytte av tidlig intensiv stimulering og habilitering enn vanlig habilitering. 
 
gutt i trapp - Photo: Soveig Stokkeland

Seniorrådgiver Hilde T Myrhaug ved Kunnskapssenteret er hovedansvarlig for rapporten og en rekke forskrere og klinikere har bidratt i utarbeidelsen. 
Professor Jon Skranes NTNU/St. Olav Hospital/HABU og psykolog/seksjonsleder Bjørn Lerdal ved Habiliteringsseksjonen for barn og unge (HABU) har også vært delaktige i dette arbeidet.

 

 

Du kan laste ned rapporten: her

 


Skrivervennlig utgave

PIH logo - Copyright: HABU

 

 

 
Symbol kurs - Photo: habu - Copyright: habu
 
 
 
 
 
 
ASK logo - Photo: habu - Copyright: habu
 
Kart
 
  
 
 
 
Undervisning - Copyright: Barrys clipart

 
 
Henvisningsskjema
 
Habunøkkel - Photo: Solveig
 
 
individuel plan forside
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
HABU Arendal tlf. 37 07 57 50 - HABU Kristiansand tlf. 38 07 43 95